• Landen… ~ My Tiny House Tour USA (1)

  DSC_000522 juli – 28 juli
  54 uur. Vierenvijftig uur. Van deur tot deur. Af en toe een knikkend hoofdje in het vliegtuig of in de bus, maar verder? Nee, geen slaap. Om vervolgens in een droge, zonovergoten sauna te stappen met cactussen. Een föhn, recht in je mikkie. En het gaat goed! Ik weet niet hoe maar ik heb die jetlag niet gezien. Waarschijnlijk puur vanwege de idioot lange reis. En ik ben er, in de USA. En USA-er dan waar ik nu ben, wordt het waarschijnlijk niet. Dit is het eerste verslag.

  Een warm welkom

  DSC_0047Ik bevind me in de Big Bend van Texas. De grote bocht (bend) die de Rio Grande maakt en die tevens de grens markeert tussen Mexico en Amerika. Alpine om precies te zijn. En wat ben ik blij dat ik mijn reis hier begin!
  Het is het warme zuiden van Texas. Warm in zoveel verschillende opzichten. Warmte van de zon, van de wind. Warmte van de mensen. Van de mensen die me opvangen hier. Van de mensen die ik onderweg met ze tegenkom. Ik kan me niet meer welkom voelen dan dit!

  Kleurrijk Alpine, Texas

  DSC_0008Wat me serieus ontzettend verbaast is dat ze in deze regio zo openstaan voor andere mensen. Het is niet wat ik tot nu toe van Texas heb gehoord. In dit kleine plaatsje met ongeveer 6000 mensen verdeeld over een gebied van zeg Groningen, Friesland en Drenthe samen, is een yoga studio, een natuurwinkel, een universiteit, kunstenaars én comboys, Mexicanen, boeren en meer. Het is een kleurrijke mix! Het schijnt het nieuwe Santa Fe te zijn, een broedplaats vol inspiratie voor kunstenaars en schrijvers. Ik zit goed!

  Net als in de film

  De omgeving komt zo uit een film rollen. Lange, eenzame wegen. De ranches langszij met de beef cattle (koeien voor de slacht). Een stukje ghost-town uit het Wilde Westen. Dikke bakken, hele dikke bakken. Cactussen, oude vulkaantoppen, stenen, de all you can eat eetschuren langs de weg (met biologische producten, spelt tortilla’s en Droste cacao!!). En wat is dat apart, om daar doorheen te rijden. Van scherm tot realiteit. En door het uitgestrekte karakter van de omgeving is het soms niet te bevatten. Google voor de grap de term “middle of nowhere” eens en bekijk dan de afbeeldingen. Nou, zo dus. Mijn Bucketlist gaat duidelijk helemaal aan flarden.

  Tiny Houses?

  DSC_0012De Tiny House Tour is nog niet vol in gang. Eerst maar even landen en genieten van de prachtige uitgestrekte vlaktes hier. En ondanks dat de Tiny House nog geen big thing is nu in dit deel van mijn reis, kom ik in de boekenwinkel een plank vol interessante boeken tegen. Bij de bieb hebben we de documentaire gehuurd TINY. En de mensen waar ik nu verblijf tot woensdag willen er zelf ook eentje bouwen. Er wordt dus al wel degelijk gebrainstormd!

   

  Volgende stap

  DSC_0075Fase 2 start woensdag de 29-ste. Ik haal dan mijn auto op en zal al kamperend in National Forests of National Parken langzaam naar boven gaan, richting de Tiny House Jamboree. En dan maar hopen dat ik alvast wat Tiny Houses onderweg tegenkom. Ik ben benieuwd. Zo niet, er staan er minstens 80 op me te wachten! Komt goed!

  Vanuit de schaduw met een kolibrie zoemend boven mijn hoofd zeg ik: Adios!


  (Van 22 juli tot en met 23 augustus ben ik de USA voor een bezoek aan de Tiny House Jamboree in Colorado Springs. Tot nu toe het grootste evenement op dit gebied. Onderweg hoop ik nog meer Tiny Houses en hun bewoners te treffen. Met een auto en tent rijd ik rond).

   


  FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

4 Responses so far.

 1. Marjolein schreef:

  Prachtig, wat een avontuur Frieda!! Leuk om zo een beetje mee te kunnen leven. Heel veel plezier daar!! Groetjes, Marjolein

  • Frieda Bakker schreef:

   En gelukkig is dat er. My Tiny House Tour 2,3 en 4. 🙂
   Dank je wel voor je reactie en veel leesplezier. Ik ben inmiddels een jaar verder en opnieuw in de USA. Volgende week vlieg ik terug. Een maand in Nederland en hopelijk dan een nieuwe blog en nieuwsbrief.
   Wie weet tot dan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.