Over Frieda

Frieda Bakker My Tiny HouseIk fiets graag. Douche te lang. Eet veelal biologisch en een beetje vreemd. Ik houd van goede gesprekken en muziek. En ik schrijf graag. Frieda in ‘t kort.

Werken om te wonen? Nee

Uit liefde voor mezelf heb ik besloten mijn basisbehoeftes anders vorm te gaan geven. Mijn werk heb ik namelijk dikwijls ervaren als een noodzakelijk goed om te kunnen wonen in een huis die ik vervolgens of te groot of in verhouding te duur vond. Met teveel spullen erin. Dat zou ik best anders voor mezelf geregeld willen hebben. Ik wil dat mijn huis aangepast is aan mijn basisbehoeftes, en niet mijn basisbehoeftes aanpassen aan een huis. Met werk dat niet voelt als werk. Het wordt Human Scale Living genoemd. Daar houd ik van!

frie-thj-2016

Dus ik ben aan de gang gegaan…

In 2014 heb ik mijn baan opgezegd en ben ik mijn eigen bedrijf gestart. En ik ben van een eengezinswoning naar een ruimte van 19m2 verhuisd in een prachtige woongroep. Dat is downsizen! Want ik wilde meer ruimte voor mezelf en dat betekende in mijn geval minder ‘hebben’. En zo is mijn tiny house verhaal gestart. In eerste instantie wilde ik een tiny house zelf bouwen. Er was echter in die tijd nog nagenoeg niets in Nederland op het gebied van tiny houses. Ik ben daarom voor kennis en inspiratie naar de Tiny House Jamboree van 2015 in Colorado Springs, USA gegaan. En dat was tof!

Human Scale Living Promoter

DSC_0153Het bezoek heeft mijn leven voorgoed veranderd en ik ben sindsdien regelmatig in de USA. De laatste drie jaar ben ik actief geweest in beide movements, Amerika en Nederland. In Nederland heb ik de movement een handje geholpen, vooral in het begin. Ik heb bijvoorbeeld de allereerste Tiny House Meetup georganiseerd, heb verschillende artikelen geschreven voor  Tiny House Magazine, heb een verhaal geschreven voor het tiny house boek Turning Tiny (het boek met meer dan 60 persoonlijke verhalen van de movers en shakers in de movement over het wonen in, werken met, en leven voor tiny houses), ik heb stukjes land gepromoot waar tiny houses mogen staan, en verzorg(de) de social media voor verschillende tiny house initiatieven.

Ik voel me een gezegend mens, om zo betrokken te zijn bij iets waar mijn hart blij van wordt, en om deze lifestyle te kunnen promoten. Internationaal.

Nieuwe avonturen

Het houdt hier niet op. Ik kan en wil een verschil maken en heb daarom een bedrijf opgestart in Amerika. Ik ga onder andere kleine huizen verkopen, gebouwd in een fabriek (schoner!), goed gebouwd en met een tof design. Ik ga ook projecten met meerdere kleine huizen helpen met de ontwikkeling en promotie. Ik ga dit doen in de Rocky Mountains van Colorado, een regio met een grote behoefte aan deze woningen. De huizen zijn voor de gewone mens bijna niet meer betaalbaar. Er is duidelijk meer variatie nodig! Mijn visum, want die heb ik nodig om dit te kunnen doen, is in de maak en ik kan niet wachten om te beginnen!

Wie weet tot ziens!
Frieda

 

Gerelateerd:
Mijn wens
Wat is een Tiny House?
Mijn nieuwe Amerikaanse ‘Anders Wonen’ initiatief