Over Frieda

Frieda Tiny House Jamboree

Ik fiets en wandel graag. Douche te lang. Eet veelal biologisch en een beetje vreemd. Ik houd van goede gesprekken, business, en muziek. Ik heb groene vingers en ik schrijf graag. Frieda in ‘t kort.

Werken om te wonen? Nee.

Uit liefde voor mezelf heb ik besloten mijn basisbehoeftes anders vorm te gaan geven. Mijn werk heb ik namelijk dikwijls ervaren als een noodzakelijk goed om te kunnen wonen in een huis die ik vervolgens of te groot of in verhouding te duur vond. Met teveel spullen erin. Dat zou ik best anders voor mezelf geregeld willen hebben. Ik wil dat mijn huis aangepast is aan mijn basisbehoeftes, en niet mijn basisbehoeftes aanpassen aan een huis. Met werk dat niet voelt als werk. Het wordt Human Scale Living genoemd. Daar houd ik van!

Dus ik ben aan de gang gegaan…

In 2014 heb ik mijn baan opgezegd en ben ik mijn eigen bedrijf gestart. En ik ben van een eengezinswoning naar een ruimte van 19m2 verhuisd in een prachtige woongroep. Dat is downsizen! Want ik wilde meer ruimte voor mezelf en dat betekende in mijn geval minder ‘hebben’. En zo is mijn tiny house verhaal gestart. In eerste instantie wilde ik een tiny house zelf bouwen. Er was echter in die tijd nog nagenoeg niets in Nederland op het gebied van tiny houses. Ik ben daarom voor kennis en inspiratie naar de Tiny House Jamboree van 2015 in Colorado Springs, USA gegaan. En dat was tof!

Human Scale Living Promoter

DSC_0153

Het bezoek heeft mijn leven voorgoed veranderd en ik ben sindsdien regelmatig in de USA. De laatste zes jaar ben ik actief geweest in beide movements, Amerika en Nederland. In Nederland heb ik de movement een hand geholpen, vooral in het begin. Ik heb bijvoorbeeld de allereerste Tiny House Meetup georganiseerd, heb verschillende artikelen geschreven voor  Tiny House Magazine, heb een verhaal geschreven voor het tiny house boek Turning Tiny (het boek met meer dan 60 persoonlijke verhalen van de movers en shakers in de movement over het wonen in, werken met, en leven voor tiny houses), heb een vaste rubriek in Klein Wonen Magazine, ik heb stukjes land gepromoot en kopers gevonden waar tiny houses mogen staan, en verzorgde de social media voor verschillende tiny house initiatieven.

Ik voel me een gezegend mens, dat is zo betrokken ben geweest bij iets waar mijn hart blij van wordt, en om deze lifestyle hebben mogen promoten. Internationaal.

Het is 2021

‘Geweest’ en ‘mogen’? Yep, verleden tijd. Ik teken februari 2021. Mijn werk hier is klaar. Ik heb het met veel liefde gedaan, voor mezelf, voor anderen. De kar staat op de rails. Ik ben echter een pionier in hart en nieren. Het is tijd voor iets anders…

Veel liefs, en wie weet tot ziens!
Frieda

 

Gerelateerd:
Mijn wens
Het Project My Tiny House
Wat is een Tiny House?
Mijn nieuwe Amerikaanse ‘Anders Wonen’ initiatief