• Turning Tiny te koop in Nederland ~ NAi Boekverkopers

  turning tinyTurning Tiny, het Amerikaanse boek met meer dan 60 persoonlijke verhalen van tiny house mensen zoals Jay Shafer, Andrew Morrison, Dee Williams, Andrew Odom, Darin Zaruba, en meer. De schrijvers nemen je mee in hun persoonlijke reis naar hun “turning tiny” en hoe dat er voor hen uitziet. Het geeft antwoord op de vraag of dit iets blijvends is, of gaat het werkelijk ergens over? En waar staan we? Hoe is en was het voor hen? Het boek bestaat uit 6 onderdelen: de tiny house zelf, tiny house business, tiny house community, tiny filosofie, tiny alternatieven (denk aan woonboten, zeecontainers etc), en tiny lifestyle (met kinderen? huisdieren?).

  Dit boek is ontstaan in reactie op het overweldigende succes van de eerste Tiny House Jamboree, in 2015. Ongeveer 40.000 bezoekers en een samenkomst van al die bloggers, bouwers, en eigenaren van de tiny houses! Te veel mooie ongedeelde verhalen van de movers en shakers in de movement. De organisator van de Jamboree, Darin Zaruba, heeft daarom dit boek samengesteld. Het is tijdens de Tiny House Jamboree van 2016 gelanceerd en inmiddels in de wandelgangen benoemd tot “De Tiny House Bijbel“. Door mijn betrokkenheid, gepionier (en bezoek aan de eerste Jamboree) bij de Amerikaanse movement, en de Nederlandse, ben ook ik in dit boek beland. Trots op!

  Hebben? Turning Tiny is NU verkrijgbaar bij NAi Boekverkopers in Rotterdam

  Deze prachtige boekenspeciaalzaak, gespecialiseerd in Design en Architectuur levert door heel Europa.
  Bestellen kan simpelweg online, HIER.

  Je hebt dan een prachtig, dik exemplaar in handen, hardcover. Ruim 570 pagina’s dik. Kijk hier voor een inkijkexemplaar of hier voor een toer door het boek
  Voor de e-readers onder ons is er sindskort ook een digitale versie, via Amazon, verkrijgbaar.

  Mijn hoofdstuk

  Ik sta in het onderdeel filosofie en vertel over waarom ik het belangrijk vind dat er meer en andere woonvormen mogelijk gemaakt mogen worden. Er zijn veel creatieve mensen die soms moeite hebben om bij te kunnen dragen in deze maatschappij, op hun manier. Dat zijn dan de misfits. En wat hebben we ze, juist nu, hard nodig. Zonder deze mensen kunnen we als maatschappij niet heel veel verder komen. Ze zoeken de randen op, pionieren, zetten ons aan het denken en verschuiven daarmee een standaard.
  We zijn echter ook biologisch zo geprogrammeerd dat we niet toekomen aan groei en bloei als we ons zorgen maken over onze basisbehoeftes, zoals een huis en inkomen (eten en dak boven je hoofd). Te groot en te duur met zware haken en ogen (een hypotheek voor 30 jaar bijvoorbeeld) is wat de woningmarkt overheerst. We hebben onszelf als maatschappij daarmee vastgezet. Als je namelijk op dit moment JOUW vorm gevonden hebt, die past bij je eigen behoeftes en leven, dan zijn er soms regels en wetten die dat niet mogelijk maken.
  Wat nu?
  Een innerlijke strijd. Willen groeien en bijdragen op je eigen manier en tegelijkertijd zorgen om dat soms te grote en dure huis is gewoon k… Maar er is niet zoveel keuze!
  Jawel! TINY HOUSES. Een van de woonvormen die erbij mag komen. Het mag weer open, en niet alleen voor tiny houses. Woonruimte aangepast aan jou en jouw leven, in plaats van jij die je aan moet passen aan een huis. Belangrijk verschil. Daar gaat mijn hoofdstuk over. Ik neem je mee in die gedachte aan de hand van mijn eigen misfit reis hierin (die natuurlijk uiteindelijk niemand is, een misfit. Maar dat terzijde).


   

   

  FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

2 Responses so far.

 1. […] over tiny house international), of ik een hoofdstuk wilde schrijven in het nieuwe Amerikaanse boek Turning Tiny (en dat heb ik gedaan, over misfits en de mogelijke rol van tiny houses in die zin in de […]

 2. […] tal van bouwers die je een klein huisje kunnen leveren. Zelf bouwen is natuurlijk ook een optie. Turning Tiny is een Engels boek waar 60 persoonlijke verhalen staan van mensen in Amerika die klein wonen. Kan […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.