Inspiratie

turning-tinyBoeken

Turning Tiny – Ruim 60 persoonlijke verhalen van de bekendere movers en shakers in de Tiny House Movement. Verdeeld over 6 hoofdstukken: business, het bouwen, het leven in een tiny house, community’s, de filosofie erachter, en andere alternatieve woonvormen. In de wandelgangen heeft het al de bijnaam “De Tiny House Bible” gekregen. Minder plaatjes, meer verhaal. Ruim 575 pagina’s dik! (en ik ben te vinden op pagina 292!)

Turning Tiny is verkrijgbaar bij NAi Boekverkopers in Rotterdam (ook online te bestellen).

Tiny homes simple shelter by Lloyd KahnTiny Homes Simple Shelter van Lloyd Kahn – Een groot, dik, uit je dak ga boek vol inspiratie, plaatjes, mooie mensen en hun ‘andere’ onderkomen.
Let op: Niet alleen maar Tiny Houses op wielen.

Tiny House Design & Construction Guide van Dan Louche – Dit gereedschap heb je dáár voor nodig. Wil je dit hier? Doe dan dat. Simpel, praktisch.
Let op: het boek omvat de constructie vanaf de trailer tot aan het interieur. Het aanpassen van de trailer staat er dus niet in. Aandacht voor het maken van het interieur ook niet. Wel hele fijne teksten als: ‘Building your own tiny house is an achievable dream.’ Kijk, daar kan ik wat mee.

Tegenwoordig zijn meerdere Tiny House boeken ook via Nederlandse kanalen verkrijgbaar.

Evenementen

DSC_0015Tiny House & Simple Living Jamboree – In 2015 voor het eerst georganiseerd in Colorado Springs, Colorado USA. Er werd gehoopt op 10.000 bezoekers en 40.000 mensen kwamen er uiteindelijk op af! Inclusief ikzelf als enige Nederlander. Het was de eerste in haar soort en een ongekend succes! Augustus 2016 telde bijna 65.000 bezoekers en waren er 50 tiny houses te bezichtigen! Door de groei is de Jamboree overgenomen door Reed Exhibitions (organiseert ook Comic Con) en zullen ze in 2019 in Las Vegas te vinden zijn.
Op dit moment is de Jamboree een van de grootste evenementen ter wereld op gebied van kleiner en eenvoudiger wonen en leven. Met toch het gevoel van de grass-roots en het gevoel van een “gathering”. De Jamboree is hierdoor inmiddels de moeder van de tiny house evenementen.
Voor Nederlanders niet bepaald om de hoek maar het evenement heeft het plan internationaal te gaan. Een uniek, groots, waardevol (bomvol info via stands, sprekers, workshops, rondleidingen, bedrijven,) en compleet feest.

Tiny House Meetups – Overal ter wereld worden ze georganiseerd. Nederland, Amerika, Australie. In Nederland worden ze aangekondigd op de facebookpagina van Tiny House Nederland. Het is een erg fijne manier om anderen te ontmoeten in de movement. Designs worden gedeeld en besproken. Wat voor composttoilet heb jij? Waar kom jij te staan? Hoe gaat bij jou de bouw? Juist als pionier, wat je op dit moment bent als je in een tiny house wilt wonen, is dit een waardevolle manier om inspiratie op te doen.

Websites en film

Tiny House Build – Andrew Morrison, samen met zijn vrouw Gabriella, ooit de bewoner van Tiny House hOme. Hij deelt zijn kennis en vooral vaardigheden om mensen te helpen met het bouwen van een eigen Tiny House. Ik vind dat hij zaken heel prettig, begrijpelijk en praktisch uit kan leggen. En het vernuft in zijn huis! Zo super doordacht!

tinyhouseexpedition-christian-en-alexisTip: een rondleiding door zijn huis (video).

Tiny House Expedition – Alexis en Christian reizen door Amerika met hun tiny house. Ondertussen maken ze radio, foto’s maar vooral documentaires. Verhalenvertellers met een doel en ideaal. Dit is een van hun documentaires: Living Tiny Legally

Mijn inspiratiebronnen

The Tiny Project – De Tiny House van Alek Lisefski. Licht, licht en nog eens licht. Hij heeft minstens 10 ramen in zijn huis. Zijn fotoboek, met lekker veel foto’s, is de moeite waard om grondig te bekijken. Ik ben fan!

Tiny project, Tiny HouseTiny project, Tiny House

 

Rocky Mountain Tiny Houses – Greg Parham, een Tiny House architect en bouwer uit Durango (Colorado USA) maakt customized tiny houses sinds 3,5 jaar. Wellicht heb je al eens één van zijn huisjes voorbij zien komen. Out of the box, eigenwijs, oog voor detail en vakmanschap. Ik heb de mogelijkheid gehad om Greg, zijn bedrijf én zijn eigen tiny house van dichtbij mee te maken tijdens mijn reis door de USA. Wat me aanspreekt en inspireert is dat hij laat zien dat er qua design en materiaalkeuze zoveel mogelijk is. Je kunt je huisje echt (laten) maken zoals je zelf wilt, naar jouw stijl, naar wat jou past en naar jouw hand. En het is nog steeds klein en redelijk betaalbaar. Een in mijn ogen grote kracht van een tiny house.

Austin Real Estate Photographer Pequod-by-Rocky-Mountain-Tiny-Houses-800x5341

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omega Mod Group – Een initiatief van David Papen en Darin Zaruba, leiders in de tiny house industrie in de USA. Het is de fabriek waar ik de huisjes van wil gaan verkopen in Colorado. Waarom zij? Kennis, kunde, innoverend met hun ‘box-systeem’, een groot netwerk in de tiny house movement, én in staat om tiny houses te bouwen, customized.
ecocabins-homeZij zijn in staat groter in te kopen. Ook natuurlijke materialen. En daarmee wordt wonen in een tiny house gemaakt van natuurlijke materialen geen idealistisch, duur en langdurig project maar een betaalbaar, veilig en snel gebouwde realiteit. Hun motto lijkt “why not?” en “we get shit done” te zijn. Perfect!

 

Woonpioniers – De mannen Daniël, Jelte en Arthur. Veel meer dan vernuftige designers en bouwers van kleine, andere woningen in Nederland. Ze steken hun nek uit, hebben visie, dragen bij aan het openbreken van de woningmarkt – met beleid – en laten hun stem horen. Zoals met de Notitie Tiny Housing Nederland. Fijn ze erbij te hebben in de movement!porta-palace