Het project

De wens in 2014: Ruimte voor mezelf om in meer vrijheid te kiezen wat ik op dat moment wil of wat er nodig is. Niet gebonden aan een werkweek met contracten. Niet gebonden aan de financiële last van een voor mij te groot huis. In samenspraak met de landeigenaar een mooie plek in ruil voor wat arbeid. Zij een extra oog en hulp op het bedrijf, ik een mooie plek en de ruimte. Dat is wat me past en zó mag het van mij zijn. En deze droom zou zomaar heel erg tastbaar kunnen gaan worden. Hier in Nederland. De eerste stappen zijn gezet. Waarom ook niet?

Koerswijziging

En toen ging ik voor inspiratie naar de Tiny House Jamboree in Colorado Springs, zomer 2015. Hele plan op zijn kop! Mijn aandacht verschoof van zelf bouwen in Nederland naar het maken van designs met de bouw van deze huisjes in Amerika. Inclusief die van mezelf. Ik ga nu meebouwen in de fabriek om zowel mijn eigen huisje, het ontwerp, en het bouwproces van een fabriek zo goed mogelijk te leren kennen. Deze kennis wordt wellicht gedeeld via film.

En Nederland dan?

Nederland is niet van de kaart. Ik ga veel heen en weer en zit eerste rang bij de movement in de USA en ben betrokken bij de tiny house movement in Nederland. Ik wil dit voorlopig ook blijven doen en na mijn huisje in de USA zal er wellicht ook een huisje gebouwd kunnen gaan worden in Nederland.

Natuurlijke materialen

schapenwol isolatieWat er hetzelfde is gebleven is dit: de keuze voor natuurlijke materialen. Denk aan schapenwol als isolatie, lijnolie of maanhout zonder verlijmingen. Ik weet hoe een natuurlijk huis voelt en dat is een verademing! Om dat zelf te mogen hebben, wat een rijkdom! In Amerika een iets grotere uitdaging om aan dergelijke materialen te komen dan in Nederland. Europa is daarin verder en beter georganiseerd. Wellicht kan de bouw van mijn huisje(s) in de fabriek daar verandering in brengen.  Dat is ook een van de redenen om met de fabriek te werken, van Omega MOD Group. Samen met hun kan ik hier meer aandacht op vestigen.

Op de hoogte blijven

Ik schrijf over mijn project en over anders wonen. Hier op mijn website, maar ook onder andere voor Tiny House Magazine en het boek Turning Tiny. Binnenkort komt Klein Wonen Magazine uit, in Nederland! Een digitaal magazine over… klein wonen. Iedere editie zal er een rubriek met mij verschijnen: appen met Frieda, over mijn belevenissen in de internationale tiny house movement.

Wie weet tot ziens!

 

Gerelateerde berichten:
FAQ (veel gestelde vragen)
Voorbij een tiny house als thuis ~ een update (januari 2017)
Een tiny house in de USA? (maart 2016)
De Tiny House Jamboree ~ My Tiny House Tour USA (augustus 2015)
Mijn wens (maart 2015)

(Foto credit schapenwol: Wild Rivers Wool)