Januari 2017

*|MC:SUBJECT|*

My Tiny House ~ Nieuwsbrief nr. 7

Hoi! Als eerste GELUKKIG NIEUWJAAR vanuit een koud Calgary (-21 °c overdag)! 
En voor nieuwe volgers, WELKOM!


Zoals je merkt ben ik geen regelmatige nieuwsbrief-verzender en ik vrees dat dat zo zal blijven ook. Soms schrijf ik drie artikelen in een week en soms is het drie maanden stil. En deze keer was het tijd voor schrijfwerk. Dik ingepakt door de sneeuw en met een rugzak op naar coffeeshops (ja, voor koffie) in het centrum. Het heeft geleid tot TWEE NIEUWE BLOGS. Over leven uit een koffer voor bijna een jaar en wat dat heeft gedaan met MIJN DESIGN. Over een fantastisch maar IDIOOT REISPLAN van jaren terug die haar weg toch heeft weten te vinden. Met een omweg. 
Daarnaast heeft mijn website inhoudelijk een behoorlijke opknapbeurt gehad. En er zijn opnieuw boeken bij me te bestellen TURNING TINY. Ze zijn binnen! Je vindt het in deze nieuwsbrief. 
VEEL LEESPLEZIER!  


PS Als je deze nieuwsbrief graag wilt delen, dan kan dat. De knoppen hieronder zijn precies daarvoor bedoeld. 

Share
Tweet
Forward
+1
Share

Blog: Voorbij een tiny house als thuis ~ een update

Er is iets wezenlijks veranderd. Was mijn eengezinswoning eerst een thuis die pastte als de schild van een schildpad. Veilig. Geborgen. Maar ook groot, log, een last en uiteindelijk duur als ik keek naar wat ik werkelijk nodig had. Zo is zelfs het hebben van een tiny house op wielen, want dat pastte me beter, een idee die niet meer voor me werkt. Als eerste en enige huis dan. Van waaruit ik kan werken, leven, reizen, en meer. Door mijn gereis in de afgelopen maanden heeft “thuis” namelijk een andere lading gekregen. Ik ben eraan voorbij… Hoe is dat zo gekomen? En wat blijft er over van mijn wens voor een tiny house? (Schrik niet, genoeg, maar het is anders). Lees meer >>

Turning Tiny te koop

Ik ben opnieuw boeken gaan verschepen, 3 dozen deze keer. En ze zijn binnen! Mocht je interesse hebben, mail me: info@mytinyhouse.nl 

Het verschepen naar en het versturen binnen Nederland is samen ruim €16,-
Het boek zelf omgerekend ongeveer €29,-

Samen €44,95

Voor meer informatie, kijk op mijn website.

Turning Tiny, het Amerikaanse boek met meer dan 60 persoonlijke verhalen. Over tiny house business, het bouwen, de filosofie erachter, het leven in een tiny house, alternatieve woonvormen en meer. Eigenlijk alleen in de USA verkrijgbaar, maar omdat ik heb bijgedragen mag ik boeken verschepen en verkopen. 
En wie is Frieda?

Dat ben ik. 38 jaar. Geboren en getogen Noord-Hollander (en dat is te horen) en voornamelijk geleefd in West-Friesland. Hoorn, Enkhuizen en Venhuizen. En suks is nog veel beter te horen (suks = vrij vertaald ongeveer zoiets als zoiets. Van suks dus). Mijn wens vroeger was om veearts te worden. Uitgeloot. Via de Landbouwuniversiteit in Wageningen ben ik een HBO opleiding tot adviseur en voorlichter in de landbouw gaan doen. Ik heb een aantal jaren lang mijn best gedaan om een mooie carrière op te bouwen en dat is ook gelukt. Manager van een bezoekerscentrum, melkveehouderij adviseur bij een dierenartsenpraktijk, teamleider in een distributiecentrum. En ik werd er niet blij van. Ik heb vervolgens een grote sprong gemaakt. Dit mocht anders. Ik ben een periode thuis geweest  en ben op zoek gegaan naar wat ik wél wil. En dat is binnenste buiten keren. Omscholing volgde en vanaf dat moment heb ik me niet meer druk gemaakt om dure banen. Ik wilde ruimte, ruimte voor mezelf. Parttime was het nieuwe fulltime en plezier met collega's vulde mijn C.V.. Totdat ik toch die impuls van binnen echt wel heel erg sterk begon te voelen. Ik heb altijd gedroomd over iets voor mezelf. Vanuit mezelf. Op gevoel, met hoofd, hart en handen. Pionieren, manifesteren. Met het geven van de ruimte aan mezelf, kon ook dat beter naar buiten komen. Met dit project, My Tiny House, nu als resultaat.   

Foto: gemaakt door Tirsa Bakker (7)
Tiny House Magazine

Afgelopen jaar heb ik met enige regelmaat geschreven over de Nederlandse Tiny House Movement voor Tiny House Magazine. Waar we als movement staan. Wat de verschillen en overeenkomsten zijn met bijvoorbeeld Amerika. En over de Tiny House Jamboree en mijn roadtrip. Ik mag, omdat het een digitaal magazine is waar je voor betaalt, de artikelen pas na een bepaalde tijd beschikbaar stellen. En dat heb ik gedaan. Hieronder de links. 

Issue 33, All The Way
Over mijn eerste reis naar Amerika in 2015. Met daarin mijn bezoek aan de Tiny House Jamboree, een tiny house try-out en het waarom en hoe ik dit voor elkaar gekregen heb.  

Issue 36, Going Dutch
Waar we staan in Nederland met de Tiny House Movement. Wat komt er voorbij in het artikel? Onder andere de eerste Tiny House Meet-Up en bijvoorbeeld de praktische verschillen met de USA zoals gewicht, trailers en legaliteit.

Issue 38, A Dutch Touch
Deze keer aandacht voor hoe het leeft in ’t land. Hoe zijn de reacties vanuit de politiek? Worden het Tiny House Villages of is er meer aan de hand? Wat is er mijns inziens nodig om de starre, eenzijdige woningmarkt open te breken? Kunnen tiny houses daarin bijdragen? Ja!
Website updates

De website is door de wasstraat geweest. Waarom de moeite waard om te vertellen? Wellicht heb je meer vragen en die krijg ik ook met enige regelmaat. Ik heb de FAQ daarom aangepast.

Zoals je nu wellicht ontdekt heb via mijn blog is er nogal wat gebeurd en veranderd in mijn plan. Mocht je nu kort samengevat willen weten waar het in mijn project om draait? Kijk bij mijn nieuwe project omschrijving

Onderweg word ik geïnspireerd door onder andere bouwers, evenementen, boeken, en bewoners. Je vindt mijn favorieten hier.  

Ik laat in de nieuwsbrief soms zien waar ik met tiny houses in de media verschijn. Er is namelijk veel aandacht. Mooie artikelen met daarin ook vaak andere tiny housers. Zelf vind ik het tevens interessant om te weten welke media hier nu aandacht aan geeft. Ik heb het daarom op een rij gezet. Mijn persoonlijke favoriet is het artikel van Down To Earth Magazine.

Blog: A Long Way Round

Hoe een idioot maar fantastisch en vergeten reisplan met camera en al toch opeens het daglicht ziet. Zomaar. Zonder dat ik het in de gaten had. Het duurde even. Een Long Way Round...  

Lees meer >>


Foto credit:
Long Way Round

Last but not least: inspiratie

Als er iets is waar ik me met enige regelmaat aan mag herinneren met ieder stap die ik zet, dan is het dit: F**k it! Waarom zo grof? En met welk doel? Als ik kijk naar mezelf en naar de mensen om me heen dan zijn we gevuld met en worden we soms geleid door overtuigingen, programmeringen, dogma's, en ideeën met kopzorgen tot gevolg (Ja, maar dit en dat en zus en zo...). An sich geen probleem, maar als je daar juist uit wilt stappen en het eens anders wilt doen dan kun je soms wel een steun in de rug gebruiken. F**k it is mijn note to self. En wellicht ook voor jou. Het doet mijn boef in mezelf terugkeren met een ontspannen lach op mijn gezicht. Gaan! 

(PS Ja, het lijkt reclame voor zijn boek, maar ik heb geen deal met hem. Hij kent me niet. Ik vind het filmpje gewoon erg geestig.)

Facebook MyTinyHouseNL
Twitter MyTinyHouseNL
Website
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|**|END:IF|*

Als je deze nieuwsbrief doorgestuurd hebt gekregen van iemand anders en je wilt je ook graag inschrijven?
Dan kan dat hier

Nieuwsbrief niet gewenst? Schrijf je uit    Verander je inschrijf-instellingen


Mijn e-mailadres is:
info@mytinyhouse.nl

WWW.MYTINYHOUSE.NL

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*