Over Frieda

Frieda Bakker My Tiny HouseIk fiets graag. Douche te lang. Eet veelal biologisch en een beetje vreemd. Ik houd van goede gesprekken en muziek. En ik schrijf graag.

In 2014 ben ik van een eengezinswoning naar een ruimte van 19m2 verhuisd in een prachtige woongroep. De laatste drie jaar hebben in het teken gestaan van Tiny Houses, ontspullen (downsizen), veranderingen in werk en het creëren van een leven dat me nog beter past. Februari 2015 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf, als schrijver (een boek is onderweg), als mogelijke spreker en ik help mijn vrienden graag op de boerderij (lees: ik melk koeien). Andere liefdes? Wandelen, boogschieten, tuinieren, natuur en mensen met hun processen en dynamieken. En inmiddels de USA. Ik pendel heen en weer sinds de Tiny House Jamboree van 2015 in Colorado Springs. I make sense daar, in dat grote, ruime, oude land.

Frieda in ‘t kort.

Werken om te wonen

Uit liefde voor mezelf heb ik besloten mijn basisbehoeftes anders vorm te gaan geven. Mijn werk heb ik namelijk dikwijls ervaren als een noodzakelijk goed om te kunnen wonen in een huis die ik vervolgens of te groot of in verhouding te duur vond. Met teveel spullen erin. Dat zou ik best anders voor mezelf geregeld willen hebben.

Ja!

DSC_0153Ik heb daarnaast een natuurlijke drang om veel te willen ervaren. Ik ben ontzettend nieuwsgierig en speel graag met het volgen van mijn gevoel. Ik wil daar meer aan toegeven, zonder afscheid te hoeven nemen van huis en haard. Meer ruimte voor eigen ritme. Ik ben benieuwd naar deze andere manier van wonen en leven en ik denk dat het serieus kan. Dit alles samen brengt me tot het bouwen van My Tiny House. In eerste instantie zou dat plaatsvinden in Nederland, en zelf. Nu ligt mijn design in een fabriek in Amerika, om daar vervolgens ook gebouwd te worden.

Gerelateerd:
Blog: Mijn wens
Wat is een Tiny House?